Koning Felipe zondag naar finale EK basketbal

Vorsten

20/09/2015 9:39 am

LILLE – Koning Felipe van Spanje zal zondagavond het Spaanse basketbalteam aanmoedigen tijdens de finale van het EK basketbal in Lille. Dit meldt het Spaanse hof. Spanje neemt het zondag in de finale in het stadion Pierre Mauroy op tegen Litouwen.

De basketbalploeg van Litouwen plaatste zich vrijdag voor de finale door Servië in een zenuwslopende wedstrijd te verslaan: 67-64. Litouwen speelt zondag in de finale tegen Spanje, dat donderdag titelverdediger Frankrijk versloeg (80-75). De Baltische basketballers werden al drie keer kampioen van Europa, voor het laatst in 2003. Twee jaar geleden verloor Litouwen de finale. Litouwen en Spanje zijn met een plek in de EK-finale tevens verzekerd van een ticket naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje besloten vrijdag hun vierdaags bezoek aan de Verenigde Staten. Felipe is een basketballiefhebber. Aan het eind van zijn zomervakantie genoot hij nog van een oefenwedstrijd tussen Spanje en Macedonië in de Madrid Arena. Na afloop van de wedstrijd zocht hij de spelers in de kleedkamer op om ze persoonlijk te begroeten. Hij vertelde toen dat hij graag meer wedstrijden zou willen bezoeken, maar dat hij nog niet zeker wist of zijn agenda het toe zou laten om het EK bij te wonen in een van de gastlanden Duitsland, Frankrijk, Letland of Kroatië.

Gratis voor jou


Meer Spanje