Letizia en Felipe weren pers bij afscheid opa

Vorsten

29/07/2015 2:57 pm

MADRID – Het afscheid en de uitvaart van Francisco Rocasolano, de grootvader van koningin Letizia van Spanje, vindt plaats in strikte beslotenheid van de naaste familie. Het Spaanse hof doet er geen mededelingen over. “Dit is een privéaangelegenheid van een persoon die geen deel uitmaakt van de koninklijke familie. De koningin was zijn kleindochter”, aldus de korte verklaring die Spaanse media kregen.

In diezelfde media wordt dan ook druk gespeculeerd over plaats en tijdstip, waarbij het programma ‘El Programa del verano’ meldde dat Francisco Rocasolano wordt gecremeerd in Salamanca en dat het koningspaar daarbij aanwezig zou zijn.

Spaanse media merkten op dat koning Felipe geen wijzigingen aanbracht in zijn openbare agenda na het overlijden van de opa van zijn echtgenote. Alleen verscheen hij dinsdagmiddag in donker pak en met een zwarte das voor de ontvangst van de regeringsleider van Navarra in het Zarzuela-paleis.

Rocasolano, vroeger van beroep taxichauffeur, stierf maandagnacht op 98-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Salamanca. Zijn kleindochter had toen haar afspraken voor dinsdag al afgezegd om bij haar familie te zijn.


Meer Spanje