Letizia geeft koningin Sofia onderscheiding

Vorsten

23/06/2015 7:42 pm

MADRID – Koningin Letizia van Spanje heeft dinsdag in Madrid een bijzondere prijs uitgereikt aan haar eigen schoonmoeder. Als onderdeel van een ceremonie van Unicef overhandigde Letizia als erevoorzitter van Unicef Spanje de Joaquin Ruiz-Giménez Award aan haar voorgangster, koningin Sofia.

Koningin Sofia kreeg de onderscheiding voor haar inzet en werk van de afgelopen decennia voor de rechten van de meest kwetsbare kinderen. Tijdens de prijsuitreiking hield Letizia een toespraak. Hierin vertelde ze over het doel van de awards. “Die zijn bedoeld om zichtbaarheid te geven aan het werk van mensen en organisaties die het leven van vele kinderen veranderen. Er zijn vele manieren om die levens te verbeteren. Met onderwijs bijvoorbeeld en het verbeteren van de gezondheidszorg en het verminderen van het aantal meisjes dat onder genitale verminking lijdt.”

Letizia bedankte koningin Sofia voor de manier waarop ze zich meer dan vier decennia lang nuttig heeft gemaakt voor Unicef in Spanje. ”U heeft uw leven gewijd aan het welzijn waar alle kinderen recht op hebben.” Koningin Sofia bedankte haar schoondochter voor haar mooie woorden. In haar dankwoord zei ze dat de kinderen in Spanje en elders in de wereld haar motiveerden om te strijden voor een meer rechtvaardige en gelijke wereld. Sofia noemde kinderen ”de motor die ons elke dag weer drijft.”


Meer Spanje