Madrid maakt zich op voor feestdag

Vorsten

11/10/2015 2:17 pm

MADRID – De dranghekken en tribune zijn geplaatst en de veiligheidsdiensten hebben de eerste voorbereidende controles uitgevoerd op de Plaza de Cánovas del Castillo en langs de route waar maandag de Spaanse strijdkrachten defileren voor koning Felipe en zijn gezin. Maandag is namelijk de nationale feestdag, en het militair defilé is daarvan samen met een eerbetoon aan de vlag, het hoofdbestandsdeel.

Net als vorig jaar is het koninklijk gezelschap op de eretribune beperkt tot het koningspaar en hun twee dochters Leonor en Sofia. Voorheen was de koninklijke familie met meer leden aanwezig, maar na de troonswisseling in 2014 is gekozen voor dit kleine gezelschap. Na het defilé gaat het koningspaar naar het Koninklijk Paleis in Madrid voor een uitgebreide receptie.

De nationale feestdag heeft verschillende namen gehad, en valt samen met wat in Latijns-Amerika vaak ‘Columbus dag’ wordt genoemd; de dag waarop Columbus in 1492 Amerika ‘ontdekte’. In Spanje staat de dag tegenwoordig voor de diversiteit van het land, maar ook voor de eenheid daarvan. Reden voor bijvoorbeeld de nationalisten in Baskenland en Catalonië er geen aandacht aan te besteden.


Meer Spanje