Mallorca profiteert van aanwezigheid koning

Vorsten

31/07/2015 1:35 pm

PALMA – De jaarlijkse aanwezigheid van de koninklijke familie heeft Mallorca geen windeieren gelegd. De foto’s die elk jaar de wereld rondgaan van het vakantieverblijf van de Borbons hebben ontelbare buitenlanders aangezet om ook eens een tripje te maken naar het Balearen-eiland aldus het lokale toerismebureau. Mallorca is dan ook maar al te blij dat koning Felipe de door zijn ouders in 1973 begonnen traditie voortzet en ook dit jaar weer enige tijd in Palma doorbrengt.

Mallorca had eigenlijk ook niet anders verwacht gezien de vele gelukkige vakanties die Felipe met zijn familie en later ook met zijn gezin op het eiland had doorgebracht. Maar hij had ook met het gebruik kunnen breken. In vorige generaties waren andere oorden uitverkoren, zoals San Sebastián en Santander, en van Letizia is bekend dat ze de warme gevoelens voor Mallorca van Felipe niet deelt. Het koninklijk gezin valt er te veel op en Letizia is gesteld op meer privacy en rust.

Mallorca hoopt dat Felipe ook een ander gebruik van zijn ouders voortzet. In het verleden nodigden zij ook buitenlandse gasten uit om naar Marivent te komen. In 2010 kwam Michelle Obama langs, en nog langer geleden zelfs prins Charles en prinses Diana. De Noorse koning Harald nam deel aan de zeilwedstrijden om de Koningsbeker, en ook de Griekse koninklijke familie liet zich regelmatig zien op Mallorca. Dat leverde welkome publiciteit op, zoals ook de Oostenrijkse wintersportplaats Lech profiteert van de jaarlijkse komst van de Oranjes.

Spaanse media fluisteren al enkele weken dat Felipe inderdaad van plan is ook buitenlandse gasten uit te nodigen, te beginnen met het bevriende Nederlandse koninklijke gezin. Bevestiging van die berichten is er echter niet.


Meer Spanje