Onderzoek naar tante Spaanse koning

Vorsten

04/04/2016 4:23 pm

De Spaanse belastingdienst is een onderzoek begonnen naar de vennootschap die Infanta Pilár, de zus van koning-emeritus Juan Carlos en tante van koning Felipe, ruim veertig jaar heeft aangehouden in Panama. Dat heeft een woordvoerder maandag verklaard na het bekend worden van de zogenoemde Panama-papieren waaruit is gebleken dat tientallen mensen ‘off shore’ rekeningen en vennootschappen aanhielden.

De 79-jarige Pilar de Borbón opende haar rekening in 1974, toen haar broer nog geen koning was, en sloot deze enkele dagen voor de troonsbestijging van haar neef in juni 2014. Wat ze met de vennootschap uitvoerde, waarbij ook haar man en later ook haar zoon als bestuurders betrokken waren, is nu onderwerp van onderzoek.

“We zoeken uit in hoeverre dit legale activiteiten waren. Op zich is het hebben van zo’n vennootschap niet illegaal, maar we kijken nu of er inbreuk is gemaakt op de belastingwetgeving”, aldus een zegsman van de Belastingdienst tegen El Confidential.

De dienst heeft nog een paar bekende inwoners van Spanje in het vizier, onder wie voetballer Lionel Messi van FC Barcelona en filmmaker Pedro Almodóvar.

Gratis voor jou


Meer Spanje