Spaanse koning weer aan het roer

Vorsten

06/08/2015 12:17 pm

PALMA – De Spaanse koning Felipe zeilt ook donderdag weer mee op de ‘Aifos’, de Corel 45 zeilboot van de Spaanse marine die deze week deelneemt aan de 34e editie van de Copa del Rey, de koningscup. Ook woensdag kwam Felipe al aan boord van het schip, dat in het deelnemersveld van de competitie een middenpositie inneemt.

Felipe kent het zeiljacht goed. Hij zeilde er twintig jaar geleden ook al mee en nam in 1998 deel aan de Wereldkampioenschappen Corel 45. Enkele jaren later kreeg de boot een bestemming bij het marine-opleidingsinstituut. Recent is het zeilschip opnieuw uitgerust en geschikt gemaakt voor off-shore wedstrijden.

De elfkoppige bemanning bestaat uit ervaren, professionele zeilers. Felipe hoeft zich wat dat betreft geen zorgen te maken wanneer hij zelf het roer neemt. Hij heeft geen tijd meer om veel te oefenen en ook deze week moest hij al twee wedstrijddagen overslaan vanwege staatszaken. Vrijdag krijgt hij minister-president Mariano Rajoy op bezoek en dan zal er van zeilen ook wel niets komen.


Meer Spanje