Carl Gustaf en Silvia ontvangen in Japan

Vorsten

2018-04-23 08:20:00

Koning Carl Gustaf en zijn vrouw koningin Silvia zijn maandag ontvangen in Japan door keizer Akihito en keizerin Michiko. Het Zweedse koningspaar begon zondag al aan het bezoek aan het land van de rijzende zon.

Het koningspaar en het keizerspaar gingen naar de JP Tower, waar ze een expositie bezochten over de invloed van Zweedse wetenschap in Japan. Volgens Expressen genoten Akihito, Michiko, Carl Gustaf en Silvia van elkaars gezelschap. De Zweedse koning begroette de keizerin met een handkus.

Met het officiële bezoek van Carl Gustaf en Silvia aan Japan worden de diplomatieke betrekkingen tussen Zweden en het land van de rijzende zon gevierd. Die gaan al 150 jaar terug.

Hoewel Carl Gustaf en Silvia maandag officieel welkom werden geheten, begonnen ze zondag al aan hun bezoek. Het koningspaar ging langs bij de Zweedse ambassade, waar ze werden ontvangen met hotdogs en kaneelbroodjes.


Meer Zweden

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.