Carl Gustaf roept kabinet bijeen na geboorte

Vorsten

16/06/2015 1:16 pm

STOCKHOLM – Na de geboorte van zijn eerste kleinzoon roept koning Carl XVI Gustaf van Zweden het kabinet bijeen om de titel en de naam van het kindje bekend te maken. De ministerraad komt woensdag om 17.00 uur bijeen in het Koninklijk Paleis, kondigde het Zweedse hof aan.

Tijdens de speciale ministerraad informeert de koning de Zweedse regering dat zijn dochter Madeleine maandagmiddag het leven heeft geschonken aan een zoon. Ook zijn titel en volledige naam wordt tijdens deze bijeenkomst openbaar gemaakt.

Donderdagochtend om 11.00 uur is een dankdienst rond de geboorte, een traditioneel Te Deum, in de koninklijke kapel in het paleis. Deze dankdienst wordt bijgewoond door de directe familie, parlementariërs, de regering en medewerkers van het hof.

De Zweedse prinses Madeleine beviel maandagmiddag van haar tweede kindje. Ze had met haar man Christopher O’Neill al een dochter, prinses Leonore. In Stockholm en vier andere Zweedse steden klonken dinsdagmiddag 21 saluutschoten ter ere van de geboorte.


Meer Zweden