Carl Gustaf snuift cultuur in Indonesië

Vorsten

2017-05-23 11:59:00

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia hebben zich dinsdag ondergedompeld in de Indonesische cultuur. Het Zweedse koningspaar, dat op staatsbezoek is in Indonesië, bezocht een paar toeristische trekpleisters in de hoofdstad Jakarta.

Zo wandelden Carl Gustaf en Silvia een rondje door Kota Toea, het oude centrum van Jakarta. Het koningspaar zag hoe stoffen werden gebatikt en bekeek een aantal wajang-poppen, die gebruikt worden tijdens de traditionele Indonesische poppenspellen.

Ook namen de Zweedse koning en koningin een kijkje in een kunstmuseum en bezochten ze de haven van Jakarta. Daar kreeg Carl Gustaf een rondleiding door het controlecentrum, dat sinds kort met Zweedse radarapparatuur werkt.

Het koningspaar is drie dagen in Indonesië, op uitnodiging van president Joko Widodo. Hij ontving zijn Zweedse gasten maandag. Het staatsbezoek van Carl Gustaf en Silvia staat in het teken van handel, duurzaamheid, onderzoek en innovatie. Woensdag, de laatste dag van het staatsbezoek, zijn de koning en koningin in Bandung.


Meer Zweden