Carl Gustaf toch alleen naar Pyeongchang

Vorsten

2018-02-16 21:19:00

Koning Carl Gustaf is in zijn eentje vertrokken naar de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Koningin Silvia, die hem zou vergezellen, zag op het laatste moment van de reis af.

Enkele weken geleden kondigde het Zweedse hof aan dat koning Carl Gustaf en koningin Silvia naar Zuid-Korea zouden reizen om de Zweedse atleten op de Olympische Winterspelen toe te juichen. Vanwege de dood van Prins Henrik van Denemarken eerder deze week, werd bekendgemaakt dat hun reis naar Zuid-Korea zou worden uitgesteld tot na de begrafenis.

Een paar dagen later echter werd bekend dat de koning en de koningin toch volgens het oorspronkelijke plan naar Zuid-Korea zouden gaan. Dit was nadat het Deense koninklijk huis had aangekondigd dat de begrafenis van prins Henrik zeer besloten en zonder koninklijke gasten (behalve zijn familie) zal zijn, volgens de laatste wensen van de prins.

Vrijdagochtend bleken echter de plannen toch weer veranderd te zijn. Silvia had besloten om thuis te blijven vanwege de vele verplichtingen die zij in Zweden heeft. Een woordvoerder van het Zweedse hof wilde niet zeggen welke verplichtingen dat zijn, maar liet alleen los dat het zowel officiële als privé-zaken betreft.














Meer Zweden

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.