Carl Philip en Sofia eindelijk verhuisd

Vorsten

2017-05-27 16:21:00

Prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia zijn eindelijk verhuisd naar Villa Solbacken. Dat meldt de Zweedse krant Expressen. De verhuizing liep vrijdag op rolletjes. Het paar had, samen met de kleine prins Alexander, nog even tijd voor een wandeling op Djurgården, het eiland waarop hun nieuwe onderkomen is gelegen.

Er moest veel aan de villa worden vertimmerd, vandaar dat de verhuizing langer dan gepland op zich liet wachten. Nu is het paar echter over. Vrijdag werd de verhuizing helemaal afgerond. Dat is ruim op tijd voor de komst van het tweede kind van Carl Philip en Sofia.

Villa Solbacken beschikt over vier slaapkamers en vier badkamers. Op de begane grond zijn er twee ontvangstruimten en een kantoor. Dat maakt het voor Carl Philip mogelijk om bij officiële gelegenheden gasten te ontvangen.

De Zweedse prins kreeg hulp van een vriendin van zijn zus prinses Madeleine bij het inrichten van de villa. Het huis werd in 1930 op het eiland gebouwd en was lang eigendom van prins Bertil. Hij woonde er met prinses Lilian. Carl Philip erfde de villa twintig jaar geleden. Prinses Lilian bleef er echter wonen tot haar dood in 2013.


Meer Zweden

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?