Carl Philip leert over steun aan oogheelkunde

Vorsten

2015-08-18 13:45:00

STOCKHOLM – Prins Carl Philip ging op zijn eerste werkdag na de zomervakantie op familiebezoek. In Stockholm bezocht hij dinsdagmorgen de Sigvard en Marianne Bernadotte stichting.

Die houdt zich bezig met pediatrische oogheelkunde. Zo wordt er geld gegeven voor onderzoek en apparatuur op het gebied van oogbeweging, oogaandoeningen van kinderen en dyslexie. Prins Carl Philip heeft zelf last van dyslexie, evenals zijn vader koning Carl Gustaf en zus kroonprinses Victoria.

Bij aankomst werd Carl Philip hartelijk begroet door de inmiddels 91-jarige gravin van Wisborg, zoals Marianne Bernadotte zich mag noemen. Ze trouwde in 1961 met een oom van Carl Gustaf, Sigvard. Die was door zijn eerste huwelijk met een burgermeisje zijn titel van prins kwijtgeraakt, maar kreeg van de Luxemburgse groothertogin de titel prins Bernadotte, graaf van Wisborg.

Sigvard streed in de laatste jaren van zijn leven voor herstel van zijn Zweedse titel, maar zijn neef Carl Gustaf gaf daaraan niet toe hoewel hij zelf als koning ook met een burger was getrouwd.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig