Dankdienst voor geboorte prins Nicolas

Vorsten

17/06/2015 9:18 pm

STOCKHOLM – De Zweedse koninklijke familie komt donderdagmorgen samen in Slottskyrkan, de kerk van het Koninklijk Paleis, om dank te zeggen voor de voorspoedige geboorte van prins Nicolas. Het Te Deum wordt bijgewoond door koning Carl Gustaf, koningin Silvia, kroonprinses Victoria, haar man prins Daniel en de vader van de maandag geboren Nicolas, Chris O’Neill.

Bij de plechtigheid zijn ook vertegenwoordigers van de regering en parlement aanwezig en leden van de hofhouding. In de kerk werd afgelopen zaterdag nog het huwelijk gesloten van prins Carl Philip en prinses Sofia, die nu op huwelijksreis zijn en het Te Deum voor de eerste kleinzoon van het koningspaar niet bijwonen. Ook moeder prinses Madeleine ontbreekt.

Mogelijk dat de andere twee kleinkinderen van koning Carl Gustaf en koningin Silvia wel meekomen: prinses Estelle en prinses Leonore. Beiden waren zaterdag ook bij het huwelijk. Estelle (3) was zelfs bruidskind voor haar oom.

De namen en de titel van de jongste telg van het Zweedse koningshuis werden woensdagmiddag tijdens een speciale zitting in het paleis door de koning bekendgemaakt: Nicolas Paul Gustaf, hertog van Ångermanland. Het was voor het eerst dat deze Noord-Zweedse provincie een hertogdom is geworden.


Meer Zweden