Estelle blij met komst broertje of zusje

Vorsten

05/09/2015 12:45 pm

STOCKHOLM – Prinses Estelle kijkt uit naar de komst van een zusje of broertje. Dat heeft de woordvoerder van de Zweedse koninklijke familie vrijdagavond gezegd tegen de krant Expressen na de aankondiging dat Estelles moeder kroonprinses Victoria in verwachting is. De gezinsuitbreiding wordt in maart volgend jaar verwacht.

Estelle (3,5 jaar) bekommert zich al graag om haar jongere nichtje Leonore en in juni geboren neefje Nicolas – kinderen van prinses Madeleine – en verheugt zich op uitbreiding van het kroonprinselijk gezin. Ook het Zweedse koningspaar liet weten ‘erg blij’ te zijn en premier Stephan Löfven liet weten het fijn te vinden dat Estelle er een broertje of zusje bij krijgt.

De persmededeling vrijdag kwam vlak voordat de koninklijke familie in het Koninklijk Paleis in Stockholm het jaarlijkse ‘Zweden diner’ gaf voor mensen uit de samenleving die zich op diverse terreinen verdienstelijk hebben gemaakt. Victoria en echtgenoot prins Daniel konden dan ook meteen tientallen felicitaties in ontvangst nemen.


Meer Zweden