Koning Carl Gustaf betreurt overlijden zwager

Vorsten

2017-04-11 18:13:00

Het Zweedse hof heeft dinsdag het overlijden bekend gemaakt van baron Niclas Silfverschiöld, echtgenoot van prinses Désirée en zwager van koning Carl Gustaf.

”Ik en mijn familie hebben met grote droefheid het bericht ontvangen dat baron Niclas Silfverschiöld, de man van prinses Désirée, is overleden. Onze gedachten gaan uit naar de familie van prinses Désirée”, aldus een korte verklaring van de Zweedse koning.

Niclas Silfverschiöld overleed na een kort ziekbed. Hij was 82 jaar. Hij trouwde in 1964 met prinses Désirée, derde van de zogenoemde ‘Haga’ zusters, zoals destijds de vier op slot Haga wonende prinsessen werden genoemd.

Aangezien haar huwelijk niet met iemand van gelijke adel was, verloor Désirée haar troonrechten en de aanspreektitel ‘koninklijke hoogheid’. Maar ze bleef met haar man wel deelnemen aan veel activiteiten van de koninklijke familie.

De koninklijke familie verliest in een jaar tijd een tweede aangetrouwd lid. Vorig jaar overleed de echtgenoot van prinses Birgitta, prins ‘Hansi’ van Hohenzollern. De jongste zus van koning Carl Gustaf, prinses Christina ondergaat al enige tijd behandeling voor leukemie.


Meer Zweden

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana