Kroonprinses Victoria in Peru naar H&M

Vorsten

15/10/2015 11:30 am

STOCKHOLM – Kroonprinses Victoria gaat maandag in de Peruaanse hoofdstad Lima langs bij H&M. De stop bij een van de grootste flagshipstores van de Zweedse modeketen maakt deel uit van het bezoek dat Victoria en haar man prins Daniel brengen aan Colombia en Peru. Het Zweedse hof maakte donderdag meer details van de reis bekend.

Victoria trapt haar bezoek aan Peru af op de Universiteit van Lima. Daar woont ze in het bijzijn van de Peruaanse minister van Onderwijs de opening van een seminar over onderwijs bij. Maandag gaat Victoria ook langs bij het Nationaal Museum voor Archeologie, Antropologie en Geschiedenis. Daar krijgt ze gezelschap van de Peruaanse minister van Cultuur. In het museum is Parcas-textiel tentoongesteld dat tachtig jaar geleden door een diplomaat uit Peru werd gesmokkeld. Voordat Zweden het textiel vorig jaar teruggaf aan Peru lag het jarenlang in een museum in Göteborg.

Dinsdag staan onder meer een bezoek aan Volvo Trucks en een rondleiding door het historische centrum van Lima op het programma. Nadien luncht de zwangere Victoria met de burgemeester van de Peruaanse hoofdstad.

Colombia

Victoria en Daniel reizen woensdag door naar Colombia. Dat bezoek begin in Cartagena, waar de kroonprinses aanwezig is bij de ingebruikname van het nieuwe vervoersysteem met bussen van het Zweedse Scania. In Cartagena gaat Victoria weer aan de wandel en krijgt ze een rondleiding door het historische centrum van de havenstad. Na een lunch met de Zweedse ambassadeur volgt een rondleiding door de haven. Aan het einde van de dag houdt de burgemeester van Cartagena een receptie voor de Zweedse gasten.

Donderdag en vrijdag zijn Victoria en Daniel in Bogota. Daar staan onder meer een lunch met president Juan Manuel Santos Calderón en een receptie in het kader van 140 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Zweden en Colombia op het programma. Vrijdag bezoekt de kroonprinses El Museo del Oro, het goudmuseum, en de Zweedse ambassade. Na een lunch die in het teken staat van transport en infrastructuur zit het bezoek erop.

Gratis voor jou


Meer Zweden