Madeleine maakt het goed na bevalling

Vorsten

15/06/2015 2:53 pm

STOCKHOLM – Het gaat prima met prinses Madeleine en haar maandag geboren zoon. Dat heeft verloskundige Anna Ståhl van het Danderyd-ziekenhuis tijdens een persconferentie laten weten. De ‘natuurlijke’ bevalling is goed verlopen.

Samen met haar man Christopher O’Neill was de Zweedse prinses maandagochtend rond 06.30 uur naar het ziekenhuis gegaan. Madeleine had voor haar komst al contact met het personeel van de afdeling verloskunde. Iedereen was voorbereid op de bevalling. Het tweede kind van het paar kwam om 13.45 uur ter wereld. Christopher knipte zelf de navelstreng door. Hij pinkte een traantje weg toen hij zijn zoon voor het eerst zag.

Bij zijn geboorte woog het kindje 3080 gram en was het 49 centimeter lang. Het werd eerder geboren dan was uitgerekend. Volgens Ståhl heeft het prinsje blond haar en vond zowel Chris als Madeleine dat hun kindje de kin van zijn vader heeft.

Kraamvisite

Meteen nadat het jongetje was geboren, werd de koninklijke familie geïnformeerd. De verwachting is dat leden van de familie maandag nog op kraamvisite komen. Het is nog niet duidelijk wanneer prinses Leonore haar broertje voor het eerst ziet. Ståhl verwacht wel dat het dezelfde dag nog gebeurt. Aan Aftonbladet vertelde ze na de persconferentie dat het paar heel erg blij en dankbaar is dat alles goed is gegaan.

Het Zweedse hof geeft later op maandag een foto vrij van het nieuwe prinsje. Volgens perschef Thorgren heeft Chris zelf de eerste foto genomen van zijn zoon.


Meer Zweden