Prinses Sofia maakt officieel debuut

Vorsten

14/07/2015 6:07 pm

BORGHOLM – Prinses Sofia heeft dinsdagavond in het atletiekstadion van Borgholm haar debuut gemaakt als Zweedse prinses. Het was namelijk haar eerste officiële publieke optreden sinds haar huwelijk met prins Carl Philip een maand geleden. Sofia was de afgelopen dagen weliswaar al aan de zijde van Carl Philip opgedoken bij race- en tenniswedstrijden, maar daar zat geen koninklijk sausje overheen.

Sofia arriveerde samen met Carl Philip en prinses Madeleine en haar man Chris O’Neill in het stadionnetje voor de viering van de 38e verjaardag van kroonprinses Victoria. Daar was eerder op de dag in de stromende regen al een begin meegemaakt bij het net buiten Borgholm gelegen koninklijke zomerverblijf Solliden. In het stadion kreeg het koninklijk gezelschap en de duizenden vakantiegangers op het eiland Öland een muzikaal programma voorgeschoteld.

Öland heeft van de verjaardag van Victoria een soort eigen nationale feestdag gemaakt waar jaarlijks duizenden belangstellenden op af komen. Bij Victoria’s 25e verjaardag in 2002 waren ook Willem-Alexander en Máxima bij het muzikale festijn in het stadion aanwezig.


Meer Zweden