Victoria en Daniel verwachten nummer twee

Vorsten

04/09/2015 5:30 pm

STOCKHOLM – De geruchten waren er al langer maar nu heeft het Zweedse hof het officieel bekendgemaakt. Kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel verwachten hun tweede kind. Dat wordt na moeder Victoria en oudere zus Estelle derde in de lijn van troonopvolging. De baby wordt in maart volgend jaar verwacht, aldus de mededeling op de koninklijke website.

Kroonprinses Victoria gaat ervan uit dat haar programma voor de komende maanden niet hoeft te worden aangepast. Op 15 september is ze met de rest van de koninklijke familie aanwezig bij de opening van het parlementaire jaar, dat dit jaar samenvalt met de 42e verjaardag van de troonsbestijging van koning Carl Gustaf en de 42e verjaardag van echtgenoot Daniel.

Victoria voedde vorige week bij de uitreiking van de Stockholm Junior Water Prize de al enige tijd bestaande speculaties over een zwangerschap door een wijde jurk aan te trekken die niet gek zou staan als positiekleding. De Zweedse tabloids vonden dat Victoria en Daniel eens haast moesten maken met nummer twee; Estelle is tenslotte al drieënhalf.


Meer Zweden