Kroonprinsessen samen in actie voor klimaat

Vorsten

05/08/2015 10:31 am

16-04-2015 Radhus Princess Victoria and Princess Mette Marit leaving the Radhus on the 75th birthday on the Danish Queen in Copenhagen. © PPE/Nieboer

OSLO – De Noorse kroonprinses Mette-Marit en de Zweedse kroonprinses Victoria wonen op 22 augustus een evenement bij dat in het teken staat van de Climate Pelgrimage 2015. Dat heeft het Noorse hof woensdag bekendgemaakt. Het evenement wordt gehouden in de Noorse plaats Halden.

De Climate Pelgrimage is een wandeltocht van Noorwegen via Zweden naar Parijs. Daar vindt in december een klimaattop plaats. De ‘pelgrimstocht’ is op 7 juni begonnen vanuit verschillende plaatsen. De bedoeling is dat de deelnemers op 15 augustus in Oslo aankomen, maar er zijn ook routes die de kustlijn van Noorwegen volgen en van daaruit verdergaan. Onderweg zullen er verschillende evenementen plaatsvinden.

Op 22 augustus wordt het stokje doorgegeven aan Zweden. Het ‘stokje’ is in dit geval een flesje water dat onderweg steeds wordt gevuld om aan te geven hoe belangrijk water is. De overdracht gebeurt op 22 augustus in Halden. Daarvandaan wordt verder gelopen richting Parijs.


Meer Noorwegen