Carl Gustaf en Silvia krijgen bezoek uit Tunesië

Vorsten

09/09/2015 2:48 pm

STOCKHOLM – De Zweedse koning Carl Gustaf en zijn vrouw koningin Silvia krijgen binnenkort bezoek uit Tunesië. Het Zweedse hof maakt woensdag bekend dat de Tunesische president Beji Caid Essebsi van 4 tot 6 november een staatsbezoek brengt aan Zweden.

Het doel van het staatsbezoek is het versterken van de economische, politieke en culturele banden tussen Tunesië en Zweden, aldus het hof.

President Essebsi komt niet alleen naar Zweden. Met hem reist een aantal politici mee, net als een vertegenwoordiging van het Tunesische bedrijfsleven. Zij gaan tijdens het bezoek in gesprek met Zweedse politici en zakenmensen. Er zal onder meer gesproken worden over het bevorderen van de onderlinge handel, technologie, duurzaamheid, decentralisatie, lokale besluitvorming en gendergelijkheid. Het hof meldt dat deze onderwerpen als belangrijkste thema’s zijn aangewezen.

De laatste keer dat een president van Tunesië een staatsbezoek bracht aan Zweden was in 1963. Meer details over het komende bezoek worden later bekendgemaakt.

Gratis voor jou


Meer Zweden