Zweeds koningspaar avond uit in eigen paleis

Vorsten

06/09/2015 3:24 pm

STOCKHOLM – Het Zweedse koningspaar kan zondagavond in het eigen Koninklijk Paleis in Stockholm naar een opera. In het kader van het programma ‘muziek in het paleis’ is er een concertante en enigszins ingekorte versie te beluisteren van Mozarts populaire opera Don Giovanni.

De bariton en ‘hofzanger’ Peter Mattei zingt de hoofdrol als de onbeschaamde vrouwenverslinder Don Juan. Die rol is de laatste jaren in het werkelijke leven ook wel eens toegeschreven aan gastheer koning Carl Gustaf, die volgens pijnlijke onthullingen in Zweedse media zijn Don Giovanni nog meermaals zou hebben laten vallen op andere vrouwen dan zijn wettige echtgenote koningin Silvia.

Andere zangers zijn Anders Lorentzson, Mathias Zachariassen en Ingela Brimberg. De muziek wordt verzorgd door het gezelschap Rebaroque. ‘Muziek in het paleis’ duurt nog tot en met 27 september. Het Zweedse koningspaar was eerder zondag in Uppsala, waar in de kathedraal door aartsbisschop Antje Jackelén de nieuwe bisschoppen van Strängnäs en Västerås, Johan Dalman en Mikael Mogren, werd gewijd.

Gratis voor jou


Meer Zweden