Zweeds koningspaar feliciteert ijshockeyers

Vorsten

2017-05-22 09:29:00

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia mogen dan op staatsbezoek in Indonesië zijn, het is ze beslist niet ontgaan dat Zweden de nieuwe wereldkampioen ijshockey is. Het Zweeds koningspaar leeft mee met het wereldkampioenschap van de nationale ploeg en stuurde maandag vanuit Jakarta een felicitatietelegram.

”Vanuit Indonesië willen we onze hartelijke gelukwensen betuigen aan het ijshockeyteam Tre Kronor voor het behalen van het WK-goud. We zijn blij met de mooie teamprestatie”, schrijven de Zweedse koning en koningin.

De Zweedse ijshockeyers versloegen zondagavond Canada in de finale in Keulen met 2-0 in de shoot-outs, nadat de wedstrijd in 1-1 was geëindigd. Voor Zweden is het de eerste wereldtitel sinds 2013 en de tiende in totaal. Canada, dat 26 keer eerder wereldkampioen werd, won de titel in de afgelopen twee jaar. Brons was er voor Rusland.

Het Zweedse koningspaar is maandag begonnen aan het staatsbezoek aan Indonesië. Koning Carl Gustaf en koningin Silvia zijn tot en met woensdag te gast in het land van president Joko Widodo en zijn echtgenote Iriana.


Meer Zweden