Carl Gustaf en Silvia naar Frankrijk

Vorsten

2014-12-01 10:45:00

PARIJS – Het Zweedse koningspaar wordt dinsdag verwacht in Parijs voor een driedaags staatsbezoek aan Frankrijk. Het bezoek dient ter versterking van de nauwe politieke, economische en culturele banden tussen Zweden en Frankrijk, aldus het Zweedse hof.

Thema’s van het staatsbezoek zijn wetenschap en onderzoek, het milieu en integratieproblemen alsmede de Zweedse cultuur en creativiteit. Behalve Parijs bezoeken koning Carl Gustaf en koningin Silvia ook Toulouse, waar ze een rondleiding krijgen bij vliegtuigmaker Airbus en de Franse ruimtevaartorganisatie CNES.

Op de eerste dag van het bezoek biedt de Franse president François Hollande zijn gasten een staatsbanket aan in het Elysée, een dag later krijgt hij een diner aangeboden door het Zweedse koningspaar.

Het is de tweede keer dat koning Carl XVI Gustaf in zijn 41-jarige regeringstijd op staatsbezoek gaat naar Frankrijk. Eerder was hij er in juni 1990, op uitnodiging van toenmalig president Valéry Giscard d’Estaing. Het laatste Franse staatsbezoek aan Zweden was in 2000 van president Jacques Chirac.


Meer Zweden