Zweeds koningspaar wuift bezoekers uit

Vorsten

06/11/2015 6:37 pm

STOCKHOLM – De Zweedse koninklijke familie heeft vrijdag afscheid genomen van president Beji Caid Essebsi en zijn vrouw aan het slot van hun driedaagse staatsbezoek. Het kroonprinselijk paar wenste het Tunesische gezelschap ‘s ochtends al een goede reis tijdens een ontvangst in de Spiegelzaal van het paleis in Stockholm.

Koning Carl Gustaf nam de Tunesische president daarna mee naar Kista voor een bezoek aan communicatie-multinational Ericsson. De bezoekers kregen een demonstratie van 5G, de volgende generatie in communicatietechnologie. De verwachting is dat 5G rond 2020 op grote schaal kan worden toegepast.

Vervolgens gingen koning en president naar Uppsala, waar een krans werd gelegd bij het graf van Dag Hammerskjöld, de in september 1961 bij een vliegtuigongeluk omgekomen secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Essebsi, destijds veiligheidschef van de toenmalige Tunesische president Habib Bourguiba, had Dag Hammarskjöld kort daarvoor nog in Tunesië ontmoet.

De lunch werd gebruikt in Uppsala, waar ook koningin Silvia en Saida Caïd Essebsi zich bij het gezelschap aansloten. Voor de afscheidsceremonie op het vliegveld Arlanda, gingen koningin en presidentsvrouw nog bij een voorschoolse opvang langs, terwijl Carl Gustaf en Essebsi een voordracht bijwoonden van de Hammerskjöld stichting.


Meer Zweden