Zweedse koning praat over handel met Canada

Vorsten

21-02-2017 21:46:00

Op de tweede dag van het staatsbezoek aan Zweden bezocht David Johnston, de gouverneur-generaal van Canada, met koning Carl Gustaf een seminar in Stockholm over de handelsbetrekkingen tussen Canada en Zweden.

Er werd gesproken over welke mogelijkheden er zijn om de handel tussen beide landen te versterken. Ook het handelsverdrag CETA tussen Canada en de Europese Unie kwam ter sprake.

Koningin Silvia en Sharon Johnston bezochten het Karolinska Instituut en namen een kijkje bij een speciaal centrum waar onderzoek wordt gedaan naar het ontstaan en het behandelen van psychische problemen. Daarna kregen ze uitleg over het gebruik van 3D printen in de medische wetenschap.

Mats Sundin

Ook stond er een ontmoeting met de Zweedse ijshockeyer Mats Sundin op het programma. Hij presenteerde een uitwisselingsproject tussen Zweedse en Canadese onderzoekers. Sundin was tijdens zijn loopbaan actief bij diverse Canadese clubs. Hij is een van de mensen die geld heeft geschonken aan het project.

In de middag bezochten de koning en Johnston de Koninklijke Academie voor Wetenschappen. Sharon Johnston en de koningin waren te gast bij een onderzoekinstituut naar ouderdomsverschijnselen.

‘s Avonds waren de Canadese gasten en het koninklijk paar aanwezig bij een speciale bijeenkomst in het Vasamuseum in de hoofdstad Stockholm.

Meer Zweden