Carl Gustaf ziet zalm graag terugkeren

Vorsten

18/08/2015 2:08 pm

2015-06-15 20:48:33 King Carl XVI Gustaf of Sweden leaves the maternity ward after visiting Princess Madeleine and the newborn Prince at the Danderyd hospital north of Stockholm, on June 15, 2015. Swedish Princess Madeleine gave birth to a baby boy. AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / PONTUS LUNDAHL +++ SWEDEN OUT

UMEÅ – De Zweedse koning Carl Gustaf heeft dinsdag in Umeå een driedaagse conferentie geopend over het terugbrengen en het behoud van zalm in rivieren. De koning, zelf ervaren visser en zeer begaan met water en milieu, is twee dagen bij de conferentie aanwezig. Het is zijn eerste optreden na de zomervakantie.

Carl Gustaf hield ook de openingstoespraak en toonde dat hij inmiddels ook goed uit de voeten kan met moderne hulpmiddelen als PowerPoint en een microfoon die om zijn oor hangt, zodat hij bewegingsvrijheid had.

De conferentie Levande laxälvar richt zich volgens de Noord-Zweedse provincie Västerbotten, die de bijeenkomst organiseert, op het herstel van het aquatisch milieu en het beheer van vissen in met name de grote rivieren in dit bosrijke deel van Zweden. Er is aandacht voor het succes van reeds genomen maatregelen, maar ook de uitdagingen komen aan bod.

Woensdag staat er een excursie op het programma naar de Lögde rivier.


Meer Zweden