Zweedse Nobelprijzen: een feest vol glitter & glamour

Vorsten

14/12/2015 11:56 am

(151210) -- STOCKHOLM, Dec. 10, 2015 (Xinhua) -- Sweden's Crown Princess Victoria (L) and 2015's Nobel laureate in Physics Arthur B. McDonald attend traditional Nobel Banquet at city hall in Stockholm, capital of Sweden. © PPE/sipa usa/Xinhua/Ye Pingfan

Het is geen geheim dat ze in Zweden dol zijn op glitter en glamour. De mooiste japonnen en de duurste juwelen worden steevast tevoorschijn gehaald voor jubilea en staatsbanketten, maar ook de uitreiking van de Nobelprijzen wordt jaarlijks omlijst met couture, diamanten en fonkelende edelstenen.

Kroonprinses Victoria koos dit jaar voor een japon van auberginekleurige chiffon. De op maat gemaakte japon met cape was een ontwerp van By Malina. Passend bij de kleur van haar kleding droeg de kroonprinses ook juwelen van diamant en amethist. Op de dag na de uitreiking was de prinses uiteraard ook aanwezig bij het diner dat de koning zelf gaf ter ere van de laureaten. De prinses droeg dit keer een bekende japon met duizenden pailletten, die we eerder zagen tijdens de uitreiking van de Nobelprijzen in 2011. Ontwerper: Pär Engsheden.

Foto: PPE

Foto: PPE

Prinses Madeleine koos dit jaar tweemaal voor grijs. Tijdens de uitreiking droeg de prinses een japon van Fadi El Khoury. Haar diadeem met aquamarijnen heeft prinses Margaretha in het verleden veel gedragen. Haar ring behoorde ooit tot de juwelencollectie van prinses Lilian, een geliefde tante van Madeleine. Tijdens het banket droeg Madeleine opnieuw grijs, maar ditmaal een japon van Alberta Ferretti. Ook zagen we haar huwelijksdiadeem weer terug.

De zwangere prinses Sofia had qua diadeem niet zoveel te kiezen. Bij haar zwarte japon van Oscar de la Renta droeg de kersverse prinses haar huwelijksdiadeem met smaragden. Ook de volgende dag kwam dit juweel weer tevoorschijn. Ditmaal gecombineerd met een grijze couturejurk van Zetterberg Couture.


Meer Zweden