Onderwijs bijeen in koninklijk paleis

Vorsten

17/01/2017 4:10 pm

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima schudden dinsdag heel wat handen van gasten uit de Nederlandse samenleving, vooral van mensen uit het onderwijs. Bij de traditionele Nieuwjaarsontvangst in het Koninklijk Paleis Amsterdam zijn ook prinses Beatrix en prinses Margriet aanwezig. Pieter van Vollenhoven arriveerde dinsdagmiddag om 16.30 uur als laatste van de koninklijke familie bij het paleis.

De leerkrachten en bestuurders uit het primair en voortgezet onderwijs werden bij aankomst opgewacht door marechaussees bij de ingang van het paleis. De nieuwjaarsontvangst, waarvoor ook politici en hoogwaardigheidsbekleders zijn uitgenodigd, vindt binnen in de Burgerzaal plaats. De koning geeft bij deze jaarlijkse gelegenheid ook een toespraak.

Woensdagochtend volgt er nog een receptie voor het corps diplomatique en vertegenwoordigers van internationale organisaties. Koningin Máxima vertrekt meteen daarna naar het Zwitserse Davos voor het Wereld Economisch Forum (WEF). Daar blijft ze tot en met vrijdagochtend in haar functie als speciaal pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal op het gebied van het beter toegankelijk maken van financiële diensten

Gratis voor jou


Meer Nederland