Politiebond ontziet Willem-Alexander

Vorsten

04/04/2015 12:15 pm

AMSTERDAM – Politiebonden vinden het ongepast koning Willem-Alexander te betrekken bij hun cao-conflict. Daarom hoeft de koning niet te vrezen voor acties als hij woensdag op het Binnenhof in Den Haag een nieuwe standaard overhandigt aan korpschef Gerard Bouman van de nationale politie.

Enkele honderden ontevreden politiemensen uit het hele land lopen woensdag in een optocht door Den Haag. Na de ceremonie met de koning overhandigen actieleiders een ultimatum aan de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur. Hij krijgt tot maandag 13 april de tijd om met een beter cao-voorstel te komen, waarmee hij hardere acties van het politiepersoneel kan voorkomen.

De bonden benadrukken dat ze nooit hebben overwogen de ceremonie op het Binnenhof te verstoren. Ze vinden het ongepast om leden van het Koninklijk Huis bij een cao-conflict te betrekken.

De standaard is een teken van verbondenheid van de politie met de koning. Vaandels en standaarden worden gebruikt bij ceremoniële plechtigheden zoals Prinsjesdag. In september 2009 reikte koningin Beatrix een standaard uit aan het Korps landelijke politiediensten.

Gratis voor jou


Meer Nederland