Uitvaart prins Armin op 31 augustus

Vorsten

23/08/2015 12:29 pm

DETMOLD – Armin Prinz zur Lippe wordt op 31 augustus bijgezet in de vorstelijke grafkelder van de Christuskerk in Detmold. Dat meldt Radio Lippe. De bevolking van het voormalige Duitse vorstendom kan daar ook afscheid nemen van de donderdag op 91-jarige leeftijd overleden prins.

Armin was een volle neef van prins Bernhard: hun vaders waren broers. Armins vader Leopold IV was de laatste nog regerende vorst van het piepkleine Lippe. Leopold had een wat moeilijke verstandhouding met zijn jongere broer ‘Berni’, zeker toen die huwde met de eerder gescheiden Armgard von Cramm. De kinderen uit dat huwelijk, onder wie Bernhard, werden aanvankelijk graven en geen prinsen. Pas in 1916 kregen ze die hogere titel.

Armin en Bernhard konden het vooral later in hun leven goed met elkaar vinden. “Hij wist precies wat hij wilde en hij liet zich niets voorschrijven. Toch heeft hij ook veel voor Nederland betekend, geloof ik. Bernhard heeft het Nederlandse koningshuis dichter bij het volk gebracht”, meende Armin over zijn neef.

Prins Bernhard ging graag jagen in de uitgestrekte bossen van zijn familie in Lippe, dat nu behoort tot de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Samen met prinses Juliana was hij in 1994 eregast bij het huwelijk van Armins zoon prins Stephan. Die is door het overlijden van zijn vader nu hoofd van de familie geworden, met zijn in 1995 geboren zoon Bernhard als erfprins. De in 2004 gestorven Nederlandse prins Bernhard was zijn peetoom.

Armin woonde op het stamslot in Detmold.


Meer Nederland