Jarige Hans Adam viert bescheiden feest

Vorsten

13-02-2015 18:58:00

VADUZ – Vorst Hans Adam II van Liechtenstein opent de bescheiden festiviteiten ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag vrijdagavond met een ontvangst in Schloss Vaduz. Daar zijn vertegenwoordigers uit de samenleving, regering en politiek van het vorstendom uitgenodigd om Hans Adam geluk te wensen. De eigenlijke verjaardag, zaterdag, wordt met de familie gevierd.

Hans Adam vierde in november vorig jaar al zijn zilveren regeringsjubileum, al heeft hij in 2004 de dagelijkse leiding van Liechtenstein overgedragen aan zijn oudste zoon erfprins Alois. De vorst heeft zich sinds die tijd vooral beziggehouden met de zakenbelangen van de familie. Die taak is inmiddels overgenomen door zijn zoons, zo vertelde Hans Adam aan het Liechtensteiner Vaterland dat zaterdag een speciale editie wijdt aan de vorst.

Hans Adam vertelde het blad dat hij zich altijd drukker heeft gemaakt om geld verdienen dan om geld tellen. Hij kon dan ook geen antwoord geven op de vraag of het familievermogen dichter bij de geschatte 5, 8 of 9 miljard Zwitserse frank lag. “Ik heb veel geluk gehad”, aldus Hans Adam die door zijn eigen vader Franz Josef II in 1970 al de opdracht kreeg om de zakelijke belangen van de familie op orde te brengen. Het was destijds een rommeltje, zo vertelde Hans Adam al eens eerder.

Dat het zakelijk nu staat als een huis en dat ook de soevereiniteit van Liechtenstein beter is verankerd door onder meer toetreding tot de Verenigde Naties noemde de vorst als zijn grootste verdiensten en hetgeen waarop hij met de meeste voldoening terugkijkt op zijn verjaardag.

Meer Andere Huizen