Maleisische koning bestelt kipmenu’s voor wachtende media

Vorsten

2020-02-24 23:30:24

De vorig jaar aangetreden koning van Maleisië, sultan Abdullah, doet alles net even anders dan zijn voorgangers. Dat merkten de media die maandag de hele dag de wacht hielden bij de poort van Istana Negara, het nationaal paleis in Kuala Lumpur. Journalisten, cameraploegen en fotografen wilden niks missen van het komen en gaan van politici nadat premier Mahathir Mohamad plotseling zijn ontslag had aangeboden.

Koning Abdullah vond dat de media geen honger moesten lijden en besloot bij Kentucky Fried Chicken tientallen pakketten te bestellen. Die liet hij vervolgens door zijn eerste secretaris Datuk Nazim Bin Mohd Alim en diens medewerkers naar buiten brengen om te verdelen onder de wachtenden. Het eten werd dankbaar aanvaard, en uiteraard zorgde het uitdelen van de dozen met gefrituurde kip voor mooie plaatjes in de Maleisische journaals en sociale media.

Het was overigens duidelijk dat het ontslag van de hoogbejaarde Mahathir (94) ook het paleis verraste want bij andere gelegenheden ging koningin Azizah zelf de keuken in om met haar koks een maaltijd te bereiden. Azizah houdt van koken en van het promoten van de traditionele Maleisische keuken. Kort geleden werkte ze mee aan een kookprogramma.

De koning is sinds zijn troonsbestijging al een paar keer uit zijn auto gestapt wanneer hij onderweg van en naar het paleis onfortuinlijke automobilisten tegenkwam die een ongeluk hadden gehad. Hij ging dan poolshoogte nemen en vroeg of er nog hulp ndoig was. Die benaderbaarheid van het staatshoofd – de Yang di-Pertuan Agong – is vrij uniek in het sterk hiërachisch ingestelde Maleisië.
Meer Andere Huizen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!