Maleisische koning: na kip en hamburgers nu vis

Vorsten

2020-02-26 22:22:24

De Maleisische koning sultan Abdullah heeft woensdag de wachtende media voor het Koninklijk Paleis in Kuala Lumpur vis uit zijn deelstaat Pahang voorgeschoteld. Eerder in de week was de pers getrakteerd op maaltijden van de fastfoodketens KFC en McDonald’s. Na de kip en hamburgers was het dus tijd voor vis.

Abdullah vindt het belangrijk dat de media te eten krijgen terwijl ze in de gaten houden wie deze dagen het Istana Negara, het paleis, binnengaan en weer verlaten. De koning ontvangt namelijk alle 222 leden van het parlement om hen te vragen wie ze het liefst als premier zouden hebben of dat ze liever nieuwe algemene verkiezingen wensen.

De Yang di-Pertuan Agong, zoals de vorst in het Maleis wordt aangeduid, is aan die consultatieronde begonnen na het plotselinge aftreden maandag van premier Mahathir Mohamad (94). Die maakte een einde aan een pas twee jaar bestaande unieke coalitie, mede omdat hij geen zin had zich aan de in 2018 gemaakte belofte te houden dat hij na twee jaar zou opstappen. Mahathir probeert nu via een omweg weer terug te komen om minstens tot eind dit jaar te dienen.
Meer Andere Huizen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!