Ban Ki-moon prijst prinses Astrid

Vorsten

14/12/2015 7:47 pm

BRUSSEL – VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon is vol lof over het werk dat prinses Astrid van België heeft gedaan als speciaal vertegenwoordiger voor het zogenoemde ‘Roll Back Malaria Partnership’ (‘dring malaria terug’-programma).

“Uw onophoudelijk engagement heeft er mede voor gezorgd dat zes miljoen levens gered werden en de Millenniumdoelstellingen inzake malaria gehaald werden. Ik breng hulde aan uw opmerkelijk mededogen, uw vastberaden optreden en uw onvermoeibaar activisme voor de mensheid”, zei Ban Ki-moon in een videoboodschap die maandagavond op een receptie in Brussel vertoond werd. “En ik ben vereerd dat ik met u heb mogen samenwerken om een einde te maken aan de overlijdens als gevolg van malaria.”

Het bestrijden van malaria was onderdeel van de millenniumdoelen die de lidstaten van de VN in 2000 bepaalden en waarmee voor 2015 resultaten moesten worden behaald. In september zijn zeventien nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen aangenomen die voor 2030 verwezenlijkt zouden moeten worden. Daarmee wordt voortgeborduurd op wat bij de millenniumdoelen is bereikt.

De prinses heeft regelmatig werkbezoeken gebracht in gebieden waar malaria nog veel slachtoffers maakt. In 2012 liet Ban Ki-moon ook al eens weten onder de indruk te zijn van het werk van de prinses. Hij gaf haar toen zelfs een VN-onderscheiding.


Meer België