Belgische Koninklijke Serres weer te zien

Vorsten

2017-04-13 11:00:00

In het Belgische Laken wordt de laatste hand gelegd aan de gereedmaken van de Koninklijke Serres. Bezoekers kunnen deze vanaf vrijdagavond tot en met 5 mei bezichtigen.

Op de Twitterpagina van het Belgische koninklijk huis is te zien hoe tuinmannen druk bezig zijn met het planten en besproeien van bloemen en planten. Elk jaar zijn de Koninklijke Serres in de lente gedurende een paar weken toegankelijk voor het publiek.

Het serrecomplex ligt bij het Kasteel van Laken, sinds de onafhankelijkheid van België een van de residenties van de Belgische vorsten. De eerste koning der Belgen, Leopold I, breidde het domein uit met verscheidene aanpalende gronden. In 1868 liet hij er de serres bouwen, waarvoor hij de hulp inriep van de beste botanici, kwekers en leveranciers.

Een gedeelte van de Koninklijke Serres valt onder het beheer van de Koninklijke Schenking, een ander deel wordt beheerd door de Regie der Gebouwen. De Koninklijke Schenking, die verantwoordelijk is voor de beplantingen van zowel de Serres als het park, zorgt ervoor dat de planten in bloei staan wanneer de Serres opengaan voor het publiek.


Meer België

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek