Engelse school voor Belgische prinses

Vorsten

02/09/2015 12:59 pm

BRUSSEL – De Belgische prinses Astrid stuurt haar jongste dochter prinses Laetitia Maria (12) naar school in Engeland. Dat meldt woensdag Het Nieuwsblad op basis van betrouwbare bronnen. Voor Laetitia Maria bleek geen plek op de middelbare schoolafdeling van het Sint Jan Berchmanscollege in Brussel, waar ze tot nu toe de basisschool had doorlopen.

Op de in Brussel zeer goed aangeschreven school is dinsdag wel Laetitia’s jaargenootje en neef prins Gabriel begonnen in het eerste jaar van de middelbare school. Hij kreeg voorrang omdat zijn oudere zus prinses Elisabeth daar al vervolgonderwijs volgde. Om Laetitia toegelaten te krijgen, moest prinses Astrid zoals alle ouders voor de zomervakantie opbellen en daarna afwachten op haar dochter zou worden toegelaten. Die toelating kwam niet.

Astrid en haar man prins Lorenz hebben daarop kennelijk voor een radicale oplossing gekozen om hun nakomeling in Engeland op school te doen. Daar is haar oudste broer Amedeo (29) eerder ook naar school gegaan, maar hij was al zestien toen hij begon op een kostschool in Sevenoaks.


Meer België