Filip en gezin gaan naar woon-zorgcentrum op nationale feestdag

Vorsten

14-07-2020 10:31:20

Het programma van de Belgische koninklijke familie op de nationale feestdag van België (21 juli) wordt steeds uitgebreider. Dinsdag maakte het Belgische koningshuis bekend dat Filip en zijn gezin naar een woon-zorgcentrum in Alken gaan.

Koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen Elisabeth, Gabriël, Emmanuel en Eléonore ontmoeten in het woon-zorgcentrum Cecilia bewoners en vrijwilligers. Ook zijn ze daar aanwezig bij een optreden van het koor Re-Member-Mi, dat door middel van muziek de bewoners met dementie probeert te vermaken.

Na hun bezoek aan het woon-zorgcentrum in Alken gaat de koninklijke familie door naar Morlanwelz waar ze nog een bezoek brengen aan eenzelfde centrum. La Maison de Mariemont is bovendien een hersteloord voor mensen van alle leeftijden die moeten revalideren na een ziekenhuisopname of ernstige ziekte. Ook mensen die wachten op een kamer in een rusthuis of een ander opvangcentrum kunnen er terecht.

Verder worden op de nationale feestdag van België de ‘helden van de coronacrisis’ in het zonnetje gezet en wordt er stilgestaan bij de 75e verjaardag van de bevrijding van België. Het feestconcert dat gewoonlijk op de avond voor 21 juli wordt gehouden is vanwege de coronacrisis beperkt en wordt al eerder georganiseerd, op woensdag.


Meer België

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord