Filip en Mathilde aangekomen in China

Vorsten

20/06/2015 7:09 pm

PEKING – Het Belgische koningspaar is zaterdag geland op de luchthaven van de Chinese stad Wuhan. Filip en Mathilde zijn in China voor een achtdaags staatsbezoek.

De Belgische premier Charles Michel zwaaide de koning en koningin zaterdagochtend om 06.20 uur uit op de luchthaven van Melsbroek. Dat gebeurde met een korte militaire plechtigheid. Deze begroeting van het vorstenpaar door de regeringsleider vlak voor vertrek op weg naar een staatsbezoek is een wat in onbruik geraakte traditie.

Het staatsbezoek is in eerste instantie bedoeld om de banden tussen beide landen te versterken, maar er is ook een belangrijk economisch en academisch aspect. China is namelijk van belang voor de Belgische economie. Daarom reizen dus ook heel wat vertegenwoordigers van verschillende bedrijven mee.

Huawei

Tijdens het bezoek staan verschillende bijeenkomsten op het programma met potentiële investeerders. Daarnaast zal de koning een bezoek brengen aan de universiteit van Peking en aan het hoofdkantoor van telecomgigant Huawei. In totaal zullen Filip en Mathilde vijf steden aandoen. De twee starten in Wuhan, daarna brengen ze bezoeken aan Peking, Shanghai, Suzhou en Shenzen.

Het koningspaar zal van 20 tot en met 28 juni in het land verblijven.


Meer België