Filip en Mathilde naar feest Harald en Sonja

Vorsten

2017-05-03 15:34:00

Koning Filip en koningin Mathilde nemen volgende week dinsdag en woensdag deel aan de feestelijkheden rond de tachtigste verjaardagen van koning Harald en koningin Sonja van Noorwegen. Het Belgische hof kondigde hun komst woensdagmiddag aan.

Namens Zweden komen koning Carl Gustaf, koningin Silvia, kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel, prins Carl Philip en zijn echtgenote prinses Sofia. Dit vermeldt de agenda van het Zweedse koningshuis.

Vorige week werd bekend dat het Deense koningshuis in Oslo wordt vertegenwoordigd door koningin Margrethe, kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, prins Joachim en prinses Marie. Wie er namens Nederland komt is nog niet officieel bekendgemaakt.

Koning Harald vierde in februari zijn tachtigste verjaardag al in familiekring, koningin Sonja wordt in juli zo oud. Dat vieren ze volgende week dinsdag gezamenlijk met een galadiner in het Koninklijk Paleis in Oslo en op woensdag met een lunch aan boord van het koningsschip Norge. ‘s Avonds zijn de koninklijke gasten aanwezig bij het banket in het Operahuis in Oslo, dat wordt aangeboden door de Noorse regering.


Meer België

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek