Filip en Mathilde vinken eerste taken af

Vorsten

2019-01-09 21:28:00

In navolging van diverse andere Europese vorstenhuizen is het ‘gewone’ leven ook weer begonnen binnen de Belgische koninklijke familie. Woensdag konden koning Filip en koningin Mathilde, ieder afzonderlijk van elkaar, hun eerste openbare afspraken van het jaar afvinken.

Mathilde deed dat niet in eigen land maar in Parijs, waar een een bezoek bracht aan de tentoonstelling Fernand Khnopff, Le maître de l’énigme in Petit Palais. De expositie is opgezet in nauwe samenwerking met de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en bevat een honderdtal werken van Belgische schilder, die leefde tussen 1858 en 1921.

Filip was wel in Brussel te vinden. Nadat hij maandag al premier Charles Michel in audiëntie ontving, kreeg de koning woensdag generaal Claudio Graziano op het paleis. Hij is de nieuwe voorzitter van het Militair Comité van de Europese Unie. Later woensdag ontving Filip ook de laureaten van de Deloitte Technology Fast 50 Competition.

De Belgische koning en koningin konden deze week weer met een frisse blik beginnen aan hun werkzaamheden. Tijdens de jaarwisseling kwamen ze met hun gezin bij tijdens een korte vakantie naar Egypte.


Meer België

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?