Filip neemt nationaal defilé af

Vorsten

21/07/2015 4:18 pm

BRUSSEL – Koning Filip heeft dinsdagmiddag op het Paleizenplein voor het Koninklijk Paleis in Brussel het nationaal defilé afgenomen ter gelegenheid van de Belgische nationale feestdag. Aan de koning trokken eerst vertegenwoordigers van de strijdkrachten voorbij, en daarna onder meer politie, brandweer en andere civiele hulpdiensten. De luchtmacht kleurde de hemel boven Brussel in de kleuren van de Belgische driekleur: zwart-geel-rood.

Filip werd op het erepodium vergezeld door koningin Mathilde. Ook de vier koningskinderen Elisabeth, Gabriël, Emmanuel en Eléonore waren aanwezig. Van de koninklijke familie waren traditiegetrouw verder ook prinses Astrid, prins Lorentz, prins Laurent en prinses Claire present. Op de genodigdentribune ontbraken de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois en de Vlaamse parlementsvoorzitter. De andere landsdelen waren wel vertegenwoordigd.

Voor het koningspaar staat dinsdag nog een optreden op de agenda. Aan het einde van de avond is er vuurwerk, dat vanaf het Paleizenplein wordt bekeken. Daarna begint voor de koninklijke familie de zomervakantie en gaat het Brusselse paleis enkele weken open voor het publiek.

Gratis voor jou


Meer België