Ice Bucket-tweets Paleis bedoeld als knipoog

Vorsten

19/08/2014 7:22 pm

BRUSSEL – Koning Filip werd maandag genomineerd voor de Ice Bucket Challenge en het Twitteraccount van het Belgische Paleis liet dinsdagmiddag weten dat Filip deze uitdaging aanvaard zou hebben. Een woordvoerder van het Paleis heeft echter tegen De Standaard gezegd dat de koning de actie vooral op een ludieke manier steunt.

De voorbije dagen namen al verschillende bekende mensen deel aan de Ice Bucket Challenge. Daarbij laten beroemde en minder beroemde mensen die uitgedaagd worden een emmer ijswater over zich gieten om de aandacht te vestigen te werpen op de spierziekte ALS. Koning Filip werd gisteren door Q-music-presentator Sven Ornelis genomineerd voor de Ice Bucket Challenge.

Op het twitteraccount van het Paleis verschenen dinsdag twee foto’s, waarop leek dat Koning Filip de koude douche zou hebben genomen. Op een foto staat een emmer onder een waterkraan. Volgens woordvoerder Pierre-Emannuel De Bauw was dit vooral bedoeld als ‘knipoog’. “Op die manier wilde koning Filip de actie ondersteunen.” Op Twitter daagde het Paleis wel alvast drie Belgische sportploegen uit voor de Challenge: de Rode Duivels, de Yellow Tigers en de Red Dragons.

De Bauw bevestigt echter dat de koning niet letterlijk een ijsemmer over zich heen kreeg. Of Filip dan ook een bedrag gaat overschrijven aan de stichting, zoals volgens de regels van het spel verwacht wordt van genomineerden die niet deelnemen, daarover wilde De Bauw zich volgens de krant niet uitspreken.


Meer België