In maart uitspraak over dochter Albert II

Vorsten

2017-02-21 12:50:00

De Brusselse Franstalige familierechtbank zal zich over iets meer dan een maand uitspreken in de zaak van kunstenares Delphine Boël die wil bewijzen dat koning Albert II haar biologische vader is. Dat is dinsdag meegedeeld na afloop van de zitting.

De verschillende partijen gaven geen commentaar over het verloop van de zitting of de inhoud van hun pleidooien, meldt persbureau Belga. Kunstenares Delphine Boël (48) woonde de rechtszaak bij met haar moeder Sybille de Selys Longchamps, die bijna twintig jaar een relatie met de vorst zou hebben gehad.

Delphine Boël is sinds 2013 bezig met de procedure om zich als dochter te laten erkennen door koning Albert II en eiste ook dat hij een DNA-test zou afleggen. Dat was mogelijk omdat Albert II sinds de troonswisseling geen immuniteit meer genoot.

De gepensioneerde Belgische koning was niet bij de zitting aanwezig, de 82-jarige Albert liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaat. Albert heeft altijd ontkend de biologische vader van Delphine te zijn. Wel bekende hij dat hij en koningin Paola een huwelijkscrisis hadden doorgemaakt in de jaren zeventig. Delphine’s wettelijke vader Jacques Boël heeft al een DNA-test gedaan. Daaruit bleek dat hij niet haar biologische vader is.


Meer België