Koning Filip gunt jeugd kijkje in kasteel

Vorsten

22/12/2016 7:28 pm

Hoe brengt koning Filip zijn kerstvakantie door? Hoe verlopen de opnames van zijn kerstboodschap? En heeft hij ‘s avonds tijd voor zijn kinderen? De Belgische koning geeft zelf openhartig antwoord op deze vragen in het Vlaamse kinder- en jongerenjournaal Karrewiet.

Filip ontving deze week kinderreporter Finn (9) op het kasteel van Laken.

Finn krijgt in het jeugdjournaal een kijkje achter de schermen van het Belgische hof. De koning geeft haar een rondleiding en toont waar hij precies woont. Filip vertelt volgens de publieke omroep VRT ook openhartig over zijn gezin en zijn familie, aan de hand van een aantal familiefoto’s. Zo vertelt hij dat hij zijn dochtertje Eléonore, de jongste van zijn vier kinderen, regelmatig een verhaaltje voorleest als hij haar naar bed brengt.

De Belgische vorst praat daarnaast over zijn werk en wat hij er het leukste aan vindt. Hij sluit af met een nieuwjaarswens voor alle Belgische kinderen. De reportage is vrijdagavond te zien omstreeks 18.15 uur op Ketnet.

Koning Filip nodigde niet alleen Karrewiet uit voor een rondleiding in zijn paleis. Ook een jonge reporter van het Franstalige jeugdprogramma Les Niouzz mocht op de koffie komen in Laken. Die ontmoeting wordt vrijdag bij de Franstalige publieke omroep RTBF uitgezonden.


Meer België