Koning Filip in kuuroord tijdens dreiging

Vorsten

2015-12-01 19:21:00

BRUSSEL – Terwijl in Brussel de terreurdreiging tot het hoogste niveau was opgevoerd, genoot de Belgische koning Filip in zijn badjas van een cocktail en een boek. Een foto daarvan, gemaakt op vrijdag 20 november in een kuuroord in Bretagne, verschijnt woensdag in het satirische weekblad Le Canard enchaîné. Belgische media schrijven er alvast over.

Het Nieuwsblad verklaarde dinsdagochtend al waarom de Belgische vorst niets van zich liet horen toen de alarmfase in Brussel zaterdag 21 november tot het hoogste niveau werd opgeschaald. Koning Filip en koningin Mathilde hadden eerder het weekend in Bretagne gepland en de reden voor hun korte verblijf daar is een privézaak, zei een paleiswoordvoerder.

Le Canard toont met de foto van een ontspannen koning Filip aan dat het Belgische koningspaar in een kuuroord verbleef op het moment dat militairen in Brussel patrouilleerden en het openbare leven er vrijwel tot stilstand kwam. Volgens persbureau Belga liet de koning zich tijdens zijn vakantie wel permanent informeren door premier Charles Michel.


Meer België

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig