Koning Filip op staatsbezoek naar Nederland

Vorsten

21/07/2015 4:15 pm

DEN HAAG – Koning Filip komt volgend jaar op staatsbezoek naar Nederland. Dat heeft de koning onlangs zelf aan Belgische journalisten toevertrouwd. Het is nog niet officieel aldus de koning, maar de voorbereidingen zijn wel begonnen. De Rijksvoorlichtingsdienst wilde dinsdag geen reactie geven. De Belgische koning is ook van plan naar Japan te gaan, aldus het Belgische weekblad Story.

Het laatste staatsbezoek uit België was in 2000 toen Filips ouders koning Albert II en koningin Paola op visite kwamen bij koningin Beatrix. Die beantwoordde het bezoek zes jaar later. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima gaven toen de eerste dag in Antwerpen en Brussel ook acte de presence. Koning Filip en koningin Mathilde kwamen in november 2013 al naar Den Haag voor hun eerste kennismakingsbezoek na de Belgische troonswisseling.

Filip heeft net zijn eerste staatsbezoek afgerond sinds hij op 21 juli 2013 koning werd. Met koningin Mathilde was hij ruim een week in China. Later dit jaar gaat hij ook op staatsbezoek in Polen. De Belgische koning volgt daarmee een parcours dat lijkt op dat van zijn eveneens in 2013 op de troon gekomen Nederlandse collega Willem-Alexander. Die begon zijn reeks staatsbezoeken vorig jaar al in Polen, bezocht ook Japan en gaat dit najaar naar China.

Gratis voor jou


Meer België