Koningin Mathilde spreekt werkloze jongeren

Vorsten

03/11/2016 4:00 pm

Koningin Mathilde van België hecht groot belang aan sociaal ondernemerschap en een passende opleiding voor jongeren die zo gemakkelijker aan de slag kunnen. Volgende week gaat ze daarom in gesprek met werkzoekende jongeren van 18 tot 25 jaar.

Mathilde woont donderdag 10 november in Vorst de voorstelling bij van het project TuVeuxTest?!. Het project richt zich op werkzoekende jongeren. Na de voorstelling spreekt ze jongeren die aan het project deelnemen, kondigde het Koninklijk Paleis donderdag aan.

Het project heeft tot doel de jongeren zichzelf maximaal te ontwikkelen en hen zo meer mogelijkheden te geven om hun toekomst op te bouwen. Veel Belgische jongeren vinden moeilijk hun weg in een wereld van aanhoudende jeugdwerkloosheid en een schoolsysteem dat zich richt op de ‘modale’ leerling. Zij dreigen hun studie op te geven, hun motivatie te verliezen om werk te zoeken, laat staan dat ze zouden weten hoe een eigen bedrijf op te starten.

Mathilde is beschermvrouwe van YouthStart, een organisatie in België die jongeren trainingen aanbiedt waarmee ze hun zelfvertrouwen een boost geven.


Meer België