Kritiek op bekendmaken uitgaven prins Laurent

Vorsten

01/11/2015 12:32 pm

BRUSSEL – Het is ongepast dat de privéuitgaven van Prins Laurent openbaar zijn gemaakt en via sociale media worden verspreid. Dit vindt de Belgische professor emeritus Roger Blanpain. spreekt van ”een schandelijke aantasting van de privacy”.

Blanpain, verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven, reageert op berichten in De Standaard en Het Nieuwsblad over het vernietigende rapport dat het Rekenhof schreef over de beroepskosten die Laurent indiende om de toelage van 300.000 euro die hij jaarlijks ontvangt te verantwoorden.

“Dat de fiscus en het Rekenhof de uitgaven van de prins die afgetrokken worden controleren lijkt me raadzaam. Dat men deze privéuitgaven in het openbaar en op de sociale media gooit is echter ongepast. Men doet dat ook niet voor andere burgers die door de overheid betaald worden. Zouden onze parlementariërs het zo tof vinden dat de kosten die zij aftrekken publiek worden gemaakt? Laten we onze samenleving leefbaar en mensvriendelijk houden”, aldus Blanpain tegenover persbureau Belga.


Meer België